Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Ο Χρήστος Καίσης δεν μπορεί να αλλάξει νοοτροπία.


Λειτουργεί με τον ίδιο καταστροφικό τρόπο όπως το 2000-2003.

Το blog «Επαρχία Αλύκου», ήταν μια ιδιωτική πρωτοβουλία του πρώην έπαρχου Ηλία Θανάση, και θα συνεχίσει να προβάλει θέματα που αφορούν την επαρχία μας, κάθε φορά που το κρίνουμε αναγκαίο, με θέματα που έχουν στόχο τη διαφάνεια και την προώθηση θεμάτων της Επαρχίας Αλύκου.
Μετά από περίπου ένα χρόνο «διακυβέρνησης» από τον κ. Χρήστο Καίση, κρίνουμε αναγκαίο να ενημερώσουμε τους κατοίκους αυτής της επαρχίας, και όχι μόνο, για τα κατορθώματα της νέας επαρχιακής αρχής.   

Και άλλο λατομείο στα χωριά Πλακά - Καινούριο
Με απόφαση αρ. 16 ημ. 21.10.2011, που φέρει την υπογραφή του Χρήστου Καίση, εγκρίνεται  και άλλο λατομείο δίπλα στο λατομείο των αδελφών από το Τεπελένι, στα  χωριά Πλακά – Καινούριο.
Να υπενθυμίσουμε ότι η λειτουργία του πρώτου λατομείο δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στους κατοίκους και στο περιβάλλον. Η εγκατάσταση και δεύτερου λατομείου σε αυτήν την περιοχή, για να εξυπηρετηθούν οι φίλοι του Χρήστου Καίση, θα επιδεινώσει ακόμη πιο πολύ την ήδη βεβαρημένη κατάσταση.

Ιδιωτικοποιείται το γήπεδο στο χωριό Τσούκα
Με απόφαση αρ. 18 ημ. 21.10.2011, εγκρίνεται αίτηση για ιδιωτικοποιήσει του δημόσιου γηπέδου στο χωριό Τσούκα, με την αιτιολογία την συντήρηση του. Ο στόχος ήταν να επενδύσει ιδιώτης για να φτιάξει μίνι γήπεδα ποδοσφαίρου. Μετά από αυτό, τα παιδιά της Τσούκας πρέπει να πληρώνουν για να παίξουν στο  δημόσιο γήπεδο.
Ενημερώνουμε ότι αυτή η απόφαση επεστράφη προς επανεξέταση  από την Περιφέρεια . Ελπίζουμε πως μετά την αρνητική απάντηση από την Περιφέρεια το θέμα να σταματήσει εδώ και δεν θα χρειαστεί να επανέρθουμε.

Πρώην υπάλληλοι αναγκάστηκαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη γιατί εκτός από τις απολύσεις, ο έπαρχος δεν υπόγραφε ούτε για τα δεδουλευμένα τους.
Οι απολύσεις ήταν η απάντηση του Χρήστου Καϊση στους εργαζόμενους της Επαρχίας που δεν τον ψήφισαν. Αφαίρεσε πληρωμές των εργαζομένων, την περίοδο που δεν είχε αναλάβει το καθήκον του Έπαρχου.  Το δικαστήριο δικαίωσε τους εργαζόμενους, αναγνωρίζοντας τον μισθό  ενός  χρόνου για κάθε εργαζόμενο που αδίκησε.

Πρώτη επένδυση προτεραιότητας: Αγορά τζιπ πολυτελείας για τον έπαρχο
Με απόφαση αρ. 9 ημ. 07.09.2011 εγκρίνεται μεγάλο χρηματικό ποσό για αγορά τζιπ πολυτελείας για προσωπική χρίση του έπαρχου, από τα έσοδα της επαρχίας, δηλαδή τους φόρους των κατοίκων της επαρχίας. Κατά την κρίση του Έπαρχου αυτή ήταν η επένδυση πρώτης προτεραιότητας για την Επαρχία Αλυκου, ενώ για παράδειγμα το χωριό Ραχούλα είχε μείνει δύο μήνες χωρίς νερό, για ένα πολύ μικρότερο χρηματικό ποσό.

Αυθαιρεσίες στις εκλογές των δημογερόντων
Ενώ οι εκλογές στα χωριά είναι αρμοδιότητα του Επαρχιακό Συμβουλίου, ο κ. Καίσης ήταν παρόν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και χρησιμοποιούσε αθέμιτα μέσα για την εκλογή ανθρώπων της αρεσκείας του. Για το χωριό Χάλιο, το δικαστήριο ακύρωσε τη διαδικασία μετά από προσφυγή του κ. Γιάννη Τσάβο. Ο Έπαρχος ηγήθηκε της Επιτροπής εκλογών καταπατώντας τον νόμο, επηρεάζοντας ψηφοφόρους υπέρ του υποψήφιου της αρεσκείας του. Την ίδια διαδικασία ακολούθησε στα περισσότερα χωριά όπου έγιναν οι εκλογές. Σε μεγάλα χωριά όπως το Αλύκο και το Τσαούση όπου ο υποψήφιος της αρεσκείας του έλαβε ελάχιστους ψήφους, συνεχίζει να εκδικείται τους κατοίκους.  

Καμία ενημέρωση για τις αποφάσεις που λαμβάνονται.
Δεν υπάρχει ίχνος διαφάνειας και καμία ενημέρωση ως προς τις αποφάσεις.
Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός πως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τα μεγάλα μέτωπα που είχε ανοίξει ο πρώην έπαρχος:
1.      Γιατί σταμάτησε τη κτηματολόγιο στα χωριά Τσούκα, Αλύκο και Τσαούση; 
2.      Γιατί δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τα 10 δικαστήρια που είχε ανοίξει ο πρώην έπαρχος με τους «ψευδείς» ιδιοκτήτες που πήραν κοινοτικές εκτάσεις με πλαστά έγγραφα;