Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο τύπου του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας Πλακιωτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ανέγερση Ιερού Νάου στην Πλάκα

Ύστερα από επίμονες προσπάθειες της Αδελφότητας των Πλακιωτών, προκειμένου να ανεγερθεί κεντρικός Ιερός Ναός στο χωριό μας βρέθηκε το οικόπεδο έκτασης 3.000 τ.μ στο κέντρο του χωριού.Από της αρχές του Αύγουστου 2009 έγινε η περίφραξη και η ισοπέδωση του χώρου. Εκτός από την ανέγερση του Ιερού Ναού έχει ήδη σχεδιαστεί στο οικόπεδο να δημιουργηθεί πλατεία, παιδική χαρά και χώρος στάθμευσης.
Οι συνεχόμενες συναντήσεις του προέδρου της Αδελφότητας κ. Χρήστου Γιωργάκη και άλλων
μελών του Δ.Σ με παράγοντες του τόπου, επάρχους και αρμοδίους για το ζήτημα αυτό, έφεραν
τελικά θετικά αποτελέσματα. Αναφέρουμε τη συνάντηση που πραγματοποίησε το Δ.Σ) (Αύγουστος 2009) με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων & πάσης Αλβανίας κ.κ Αναστάσιο και το Μητροπολίτηη Αργυροκάστρου Δημήτριο.
Ο Αρχιεπίσκοπος δέχτηκε με χαρά τον πρόεδρο και κλιμάκιο μελών του Δ.Σ. και έδωσε χρήσιμες συμβουλές και κατευθύνσεις για τις ενέργειες και τα διαδικαστικά που απαιτούνται, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο. Σύμμαχοι μας σε αυτή μας την προσπάθεια είναι ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες και ο Πρόεδρος της Ομόνοιας κ. Βασίλης Μπολάνος, οι οποίοι έχουν τονίσει επανειλημμένως τη σημαντικότητα της ανέγερσης της κεντρικού Ιερού Ναού .Ο Έπαρχος Αλύκου κ. Ηλίας Θανάσης είναι θερμός υποστηρικτής των Πλακιωτών σε αυτό το θέμα και, όπως αποδεικνύεται, όχι μόνο στα λόγια. Η βοήθεια του ήταν πολύτιμη σε όλα τα στάδια, από την αναζήτηση οικοπέδου έως και τη νομιμοποίησή του, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η ανελλιπής παρουσία του και το ενδιαφέρον του σε όλες τις σημαντικές συναντήσεις που έγιναν.
Για την ανέγερση του Ιερού Ναού αρκετοί είναι εκείνοι που δήλωσαν τη συμπαράστασή τους και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με διαφόρους τρόπους στην ξεκίνημα του ιερού αυτού σκοπού. Οι φίλοι και συγχωριανοί ήταν οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Αδελφότητας για ενίσχυση της προσπάθειας ,προσφέροντας αρχικά την οικονομική βοήθεια που απαιτήθηκε για την περίφραξη του οικοπέδου. Αξιόλογη και γενναιόδωρη είναι η προσφορά του καταξιωμένου επιχειρηματία του χώρου μας κ. Αχιλλέα Παπουτσή, ο οποίος αρχικά δεσμεύτηκε να αναλάβει δωρεάν το μπετό τις εκκλησίας, την ασφαλτόστρωση της πλατείας και του δρόμου καθώς και το φωτισμό. Συγκεκριμένα εχθές στις 05//2011 ο κ. Παπουτσής σε συνεργασία με τον Έπαρχο Αλύκου κ. Ηλία Θανάση έστειλαν τα μηχανήματα προκειμένου να φαρδύνουν το δρόμο που οδηγεί προς το οικόπεδο, όπου θα αναγερθεί ο Ιερός Ναός, για να τον ασφαλτοστρώσουν. Αναφέρουμε πως ο κ. Παπουτσής επανειλημμένως έχει βοηθήσει αφιλοκερδώς σε σημαντικά έργα ανάπτυξης του χώρου της ευρύτερης περιοχής της Βορείου Ηπείρου και δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνει την έμπρακτη συμπαράσταση του. Η Αδελφότητα και το ΔΣ θέλει δια του παρόντος να εκφράσει τα εγκάρδια ευχαριστήρια για κάθε βοήθεια που δέχεται.
Καθώς από τη μία αυτές οι ενέργειες μας κάνουν να είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία των έργων, από την άλλη περιμένουμε με αγωνία την θετική απάντηση της Μητρόπολης Αργυροκάστρου, προκειμένου να αρχίσει η ανέγερση του Ιερού Ναού. Σε προηγούμενες συνομιλίες που είχαμε ενημερωθήκαμε ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Αργυροκάστρου έχει εγκρίνει το οικόπεδο.
Για όσους θέλουν να βοηθήσουν οικονομικά σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια έχει ανοιχτεί τραπεζικός λογαριασμός στην ALPHA BANK με αριθμό: 153-002101-083711 Τηλ. επικοινωνίας: 6976886590, 6982454505


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Πλακιωτών