Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

Δικάζεται στο πρωτοδικείο Τιράνων η αρπαγή περιουσιών στο χωριό Φανάρι


Το Πρακτορείο της Επιστροφής και  Αποζημιώσεων των Περιουσιών  της Αυλώνας   με εκτελεστική  απόφαση αναγνώρισε 280 στρέμματα λιβάδια μέσα  στο χωριό Φανάρι στον Xhelo Xhelili. Μετά από της  έντονες διαμαρτυρίες του Έπαρχου και του προεδρείου του χωρίου Φανάρι προς όλους τους κυβερνητικούς παράγοντες η επόμενη κίνηση ήταν να δικαστή αυτή η υπόθεση στο πρωτοδικείο Τιράνων.
Στης  21-01-2011 δικάστηκε στο πρωτοδικείο Τιράνων αυτή η υπόθεση με την εκπροσώπηση  του Έπαρχου Ηλία  Θανάση , του εκπροσώπου του χωρίου Φανάρι  Δημήτρη  Φράγκου και με νομική καλύψει από γνωστό δικηγορικό γραφείο στα Τίρανα. Αναστάτωση παρατηρήθηκε στου εκπροσώπους του  Xhelo Xhelili όταν ο δικηγόρος  που εκπροσωπεί  το χωριό και Επαρχία ζήτησε όλα τα δικαιολογητικά που απέδειξαν  ως  πρώην ιδιοκτήτες  στο  Πρακτορείο της Επιστροφής και  Αποζημιώσεων των Περιουσιών  της Αυλώνας. Η δίκη αναβλήθηκε για της  23-02-2011.
Για την δίκη αυτή ο Έπαρχος  Ηλίας  Θανάσης  δήλωσε:  “  Έχουμε σοβαρά προβλήματα με τους ψευδής πρώην ιδιοκτήτες , αυτή έχοντας  στήριξη τον κρατικό μηχανισμό  έχουν αρπάξει μεγάλες εκτάσεις λιβαδιών , δασών και χωραφιών . Η υπόθεση Φανάρι είναι από της πιο σοβαρές γιατί  ζητούν και περιούσιες μέσα στο χωριό. Μερική “πρώην” ιδιοκτήτες  φτάνουν στο σημείο να δηλώνουν ότι θα κάνουν το παν να εκλέξουν Έπαρχο “άνθρωπο” τους  για να τους “δικαίωση”. Μας πιέζουν και απειλούν να μην συνεχίσουμε πολλές δίκες  αυτού του χαρακτήρα αλά εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, μέχρι να βρούμε το δίκιο μας.” (Στην φωτογραφία είναι σημειούμενα περίπου το τη διεκδικούνται , συμφώνα με τον χάρτη που μας δώσανε )