Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Μεγάλο γλέντι έγινε και αυτό το 15 Αύγουστο στα χωριά Αλυκο και Τσουκα της Επαρχίας.

Αλυκο
         Στην πλατεία Κύπρου του Αλυκου το γλέντι   ξεκίνησε από της 12/8/2010. Πλήθος  κόσμου από το Αλυκο , Τσαουσι , Τρεμουλη , Νεοχώρι  και αρκετά αλλά χωριά  ήρθαν να γλεντήσουν στο Αλυκο  στης 12,13,14/8/2010. Το κορύφωμα του γλεντιού ήταν στης 15/8/2010 όπου η τεράστια πλατεία  Κύπρου ήταν γεμάτη από κάτοικους  του Αλυκου  και γειτονικών χωρίον  .
Την  οργάνωση   την είχε αναλάβει  ο πρόεδρος της  Αδελφότητας  Αλυκιωτον  στην Αθήνα  ο  Μιχάλης  Γιοτης  σε συνεργασία με την  Επαρχία Αλυκου.  Στον χαιρετισμό  του ο πρόεδρος της  Αδελφότητας  Μιχάλης  Γιωτης  μετά από της  ευχές για την γιορτή  τόνισε ότι όλη η Αλυκιώτες πρέπει  να υποστηρίξουν  την Αδελφότητα  στο έργο της .  Για το γλέντι είπε ότι ξεκινήσαμε να  το οργανώνομαι  πριν 3 χρόνια και τώρα πλέον έγινε μια καλή παράδοση. Στον χαιρετισμό  του ο Έπαρχος  Ηλιας Θανάσης  ευχήθηκε  χρόνια πολλά  και  ευχαρίστησε τον  πρόεδρο  της  Αδελφότητας  Μιχάλη  Γιώτη  για την οργάνωση  της βραδιάς , μετά τόνισε και δυο πικρές αλήθειες  .   Η πρώτη είναι η αδιαφορία  που έχουν αρκετή  πολίτες της  Επαρχίας  για την  ιδιωτική  τους περιουσίας  , αλλά και για την κοινοτική . Πολύ  πολίτες δεν ξέρουν τα χωράφια τους  και τη χαρτιά έχουν για τα σπίτια τους.  Η έκλυση προς αυτούς  ήταν να δήξουν ενδιαφέρον  για της περιουσίες  τους. Ενώ η άλλη  είναι  η  αδιαφορία  των Αλικιωτων  για την 12 Δεκεμβρίου ,  την εκδήλωση δηλαδή που γίνετε κάθε χρόνο  όπου μας τιμούν   οπό όλον τον νόμο τον Αγ. Σαράντα , λείπουν  η νεολαία  Αλυκου , Δ.Σ. της  Αδελφότητας .
Τσουκα
      Στην  κεντρική πλατεία της Τσουκας  Αγ. Κωνσταντίνος  στης 15/08/2010 έγινε το μεγάλο γλέντι του χωρίου . Μια παράδοση που την ξεκίνησε  ο πρόεδρος  Νίκος  Νταής  και το Δ.Σ της αδελφότητας Τσουκιωτων  πριν μερικά χρόνια. Η συμμετοχή ήταν περισσότερη από  κάθε αλη χρόνια. Την  οργάνωση   την είχε αναλάβει  ο πρόεδρος  του χωρίου Βασίλης Τούρλας  και ο πρόεδρος  της  Αδελφότητας  Νίκος  Νταής  σε συνεργασία με την  Επαρχία Αλυκου. Στον χαιρετισμό  του ο πρόεδρος της  Αδελφότητας   Νίκος  Νταής  μετά από της  ευχές για την γιορτή  τόνισε ότι όλοι οι Τσουκιωτες   πρέπει  να υποστηρίξουν  την Αδελφότητα  στο έργο της . Αναφέρθηκε επίσης στην προσωρινή παύση της έκδοσης της εφημερίδας ‘’Λυκούρσιον‘’ λόγο έλλειψης χρηματικών πόρων  και  ζήτησε την υποστήριξη όλων για την επανέκδοση . Στον χαιρετισμό  του ο Έπαρχος  Ηλίας Θανάσης  ευχήθηκε  χρόνια πολλά  και  ευχαρίστησε τον  πρόεδρο  της  Αδελφότητας   Νίκο  Νταή  και τον  πρόεδρο  του χωρίου Βασίλη Τούρλα  για την οργάνωση  της βραδιάς . Στην συνέχεα στήριξε την έκλυση του πρόεδρου  της  Αδελφότητας   Νίκο  Νταή ,  για την εφημερίδα του χωρίου  και  γενικά την υποστήριξη της  Αδελφότητας  . Μετά τόνισε  την αδιαφορία που μας χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια για  τα κοινά προβλήματα του χωρίου αλά και  για της ιδιωτικές  περιουσίες  .