Σάββατο, 21 Αυγούστου 2010

Μεγάλο γλέντι έγινε και αυτό το 15 Αύγουστο στα χωριά Αλυκο και Τσουκα της Επαρχίας.

Αλυκο
         Στην πλατεία Κύπρου του Αλυκου το γλέντι   ξεκίνησε από της 12/8/2010. Πλήθος  κόσμου από το Αλυκο , Τσαουσι , Τρεμουλη , Νεοχώρι  και αρκετά αλλά χωριά  ήρθαν να γλεντήσουν στο Αλυκο  στης 12,13,14/8/2010. Το κορύφωμα του γλεντιού ήταν στης 15/8/2010 όπου η τεράστια πλατεία  Κύπρου ήταν γεμάτη από κάτοικους  του Αλυκου  και γειτονικών χωρίον  .
Την  οργάνωση   την είχε αναλάβει  ο πρόεδρος της  Αδελφότητας  Αλυκιωτον  στην Αθήνα  ο  Μιχάλης  Γιοτης  σε συνεργασία με την  Επαρχία Αλυκου.  Στον χαιρετισμό  του ο πρόεδρος της  Αδελφότητας  Μιχάλης  Γιωτης  μετά από της  ευχές για την γιορτή  τόνισε ότι όλη η Αλυκιώτες πρέπει  να υποστηρίξουν  την Αδελφότητα  στο έργο της .  Για το γλέντι είπε ότι ξεκινήσαμε να  το οργανώνομαι  πριν 3 χρόνια και τώρα πλέον έγινε μια καλή παράδοση. Στον χαιρετισμό  του ο Έπαρχος  Ηλιας Θανάσης  ευχήθηκε  χρόνια πολλά  και  ευχαρίστησε τον  πρόεδρο  της  Αδελφότητας  Μιχάλη  Γιώτη  για την οργάνωση  της βραδιάς , μετά τόνισε και δυο πικρές αλήθειες  .   Η πρώτη είναι η αδιαφορία  που έχουν αρκετή  πολίτες της  Επαρχίας  για την  ιδιωτική  τους περιουσίας  , αλλά και για την κοινοτική . Πολύ  πολίτες δεν ξέρουν τα χωράφια τους  και τη χαρτιά έχουν για τα σπίτια τους.  Η έκλυση προς αυτούς  ήταν να δήξουν ενδιαφέρον  για της περιουσίες  τους. Ενώ η άλλη  είναι  η  αδιαφορία  των Αλικιωτων  για την 12 Δεκεμβρίου ,  την εκδήλωση δηλαδή που γίνετε κάθε χρόνο  όπου μας τιμούν   οπό όλον τον νόμο τον Αγ. Σαράντα , λείπουν  η νεολαία  Αλυκου , Δ.Σ. της  Αδελφότητας .
Τσουκα
      Στην  κεντρική πλατεία της Τσουκας  Αγ. Κωνσταντίνος  στης 15/08/2010 έγινε το μεγάλο γλέντι του χωρίου . Μια παράδοση που την ξεκίνησε  ο πρόεδρος  Νίκος  Νταής  και το Δ.Σ της αδελφότητας Τσουκιωτων  πριν μερικά χρόνια. Η συμμετοχή ήταν περισσότερη από  κάθε αλη χρόνια. Την  οργάνωση   την είχε αναλάβει  ο πρόεδρος  του χωρίου Βασίλης Τούρλας  και ο πρόεδρος  της  Αδελφότητας  Νίκος  Νταής  σε συνεργασία με την  Επαρχία Αλυκου. Στον χαιρετισμό  του ο πρόεδρος της  Αδελφότητας   Νίκος  Νταής  μετά από της  ευχές για την γιορτή  τόνισε ότι όλοι οι Τσουκιωτες   πρέπει  να υποστηρίξουν  την Αδελφότητα  στο έργο της . Αναφέρθηκε επίσης στην προσωρινή παύση της έκδοσης της εφημερίδας ‘’Λυκούρσιον‘’ λόγο έλλειψης χρηματικών πόρων  και  ζήτησε την υποστήριξη όλων για την επανέκδοση . Στον χαιρετισμό  του ο Έπαρχος  Ηλίας Θανάσης  ευχήθηκε  χρόνια πολλά  και  ευχαρίστησε τον  πρόεδρο  της  Αδελφότητας   Νίκο  Νταή  και τον  πρόεδρο  του χωρίου Βασίλη Τούρλα  για την οργάνωση  της βραδιάς . Στην συνέχεα στήριξε την έκλυση του πρόεδρου  της  Αδελφότητας   Νίκο  Νταή ,  για την εφημερίδα του χωρίου  και  γενικά την υποστήριξη της  Αδελφότητας  . Μετά τόνισε  την αδιαφορία που μας χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια για  τα κοινά προβλήματα του χωρίου αλά και  για της ιδιωτικές  περιουσίες  .