Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ψευδείς πρώην ιδιοκτήτες αρπάζουν οικόπεδα στο χωριό Τσούκα



Το  Δημαρχείο Αγίων  Σαράντα εκμεταλλεύεται την ανικανότητα και αδράνεια της Επαρχίας Αλύκου , βάζει τα σύνορα της  μέχρι  το σπίτι του Ηρακλή Μήτρου,  μέσα στο χωριό Τσούκα.

Αδιάφορη η Επαρχία Αλύκου  για τα γεγονότα αυτά.

Το 2013  το  Δημαρχείο Αγίων  Σαράντα ξεκίνησε την  καταγραφή περιουσιών και ολοκλήρωσε την διαδικασία πριν ένα μήνα περίπου.
Έχει τοιχοκολληθεί η καταγραφή περιουσιών των Αγίων Σαράντα και έκπληκτοι βλέπουμε ότι τα σύνορα της πόλης ορίζονται μέχρι   το σπίτι του Ηρακλή Μήτρου , μέσα στο χωριό Τσούκα. Αφορμή για αυτό  έγινε η αναγνώριση περιουσιών του πρώην «ιδιοκτήτη», Avni Delvina,   στο χωριό Τσούκα , βγάζοντας τους  τίτλους  ιδιοκτησίας  το 2012.
     Η τοιχοκόλληση έγινε  στις 10-07-2013 από το γραφείο που έχει αναλάβει  την καταγραφή περιουσιών και δέχεται ενστάσεις  για διάφορες παρατυπίες  και πληροφορίες  μέχρι τις  24-8-2013.

    Η καταγραφή περιουσιών για το  χωριό Τσούκα ξεκίνησε στις αρχές του 2011,  από την προηγούμενη ηγεσία της Επαρχίας,  όπου είχαν καταγραφεί όλα τα σπίτια και τα περίπου 350 οικόπεδα από την μελέτη «επέκτασης των οικοδομικών οικοπέδων του χωρίου Τσούκα»  της Επαρχίας Αλύκου,το 1999 
     Μετά τις τοπικές εκλογές του Μαΐου 2011, η νέα διοίκηση δεν έκανε καμία ενημέρωση για την συνέχεια αυτής της διαδικασίας.
   Απροστάτευτοι  μπροστά σ’ αυτό το γεγονός βρίσκονται σήμερα οι Τσουκιώτες .
  

Ο Έπαρχος Αλύκου  Χρήστος Καίσης δεν έκανε ούτε το ελάχιστο για να προστατέψει τα συμφέροντα του χωριού Τσούκα. Το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν  διοικητικές ενστάσεις, νομικές κινήσεις  και την ενημέρωση των κατοίκων του χωρίου Τσούκα  για τον τρόπο προστασίας των περιουσιών τους.
    Ενημερώνουμε τους κάτοικους του χωρίου Τσούκα ότι το γραφείο καταγραφής περιουσιών του Δημαρχείου  Αγίων  Σαράντα δέχεται ενστάσεις μέχρι τις 24-8-2013. Όσοι έχουν στην κατοχή τους χαρτιά για τα οικόπεδα από το σπίτι του Ηρακλή Μήτρου και πάνω, πρέπει το συντομότερο να τα παρουσιάσουν στο γραφείο αυτό για να κάνουν την απαιτούμενη ένσταση.  Ο σύλλογος Τσουκιωτών και η Νεολαία Τσούκας, με  έδρα στην Αθήνα, να ενημερώσουν τους συγχωριανούς  για το γεγονός αυτό. 

      Στην παρακάτω φωτογραφία τα τετράγωνα με  πράσινο χρώμα είναι τα οικόπεδα που έχουν καταγραφεί στους  απογόνους   του  Avni Delvina


    
     Στην παρακάτω φωτογραφία τα τετράγωνα με κόκκινο χρώμα είναι οι περιούσιες των Τσουκιωτών , σύμφωνα με την  καταγραφή των περιουσιών  που έγινε το 2011 .