Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Το Εφετείο Τιράνων, εκδικάζει την καταγγελία της Επαρχίας Αλύκου κατά του Υπουργικού Συμβούλιου της Αλβανίας.


Για τις 14 Οκτώβρη αναβλήθηκε η δίκη του «Λυκουρσίου»
Χθες (23/09/2010)  στο  Εφετείο Τιράνων εκδικαζόταν  η απόφαση  του  Υπουργικού  Συμβουλίου της Αλβανίας  “ Μεταβίβαση  του λιβαδιού Λυκούρσι  της Επαρχίας Αλύκου  στο Δήμο  Αγίων  Σαράντα”,  μετά από μήνυση του Έπαρχου Αλύκου κ. Ηλία Θανάση 
Ο δικηγόρος υπεράσπισης του Υπουργικού Συμβουλίου  της Αλβανίας, ζήτησε με γραπτή επιστολή, την αναβολή της δίκης και ο δικαστής όρισε την επόμενη συνεδρίαση στις 14/10/2010. Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση  του πρωτοδικείου  ήταν αρνητική για την Επαρχία, με ένα πόρισμα «αστείο» αλλά και προκλητικό. “Δεν  δικαιούται ο  Έπαρχος να κάνει μήνυση χωρίς την εξουσιοδότηση  του Συμβουλίου της Επαρχίας”!!!. Οποιοσδήποτε πολίτης μιας δημοκρατικής χώρας δικαιούται να κάνει μήνυση για οποιοδήποτε θέμα, πόσο μάλλον ένας τοπικός άρχοντας, όταν θίγονται τα συμφέροντα της κοινότητας που εκπροσωπεί.
    Σε κοινή εμφάνιση προς τα μέσα ενημέρωσης, ο Πρόεδρος και βουλευτής του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες και ο  Έπαρχος Αλύκου, Ηλίας Θανάσης είχαν δηλώσει ότι κάθε υπόθεση που αφορά την υφαρπαγή περιουσιών από την περιοχή  της Ελληνικής Μειονότητας, εάν δε θα αποδοθεί δικαιοσύνη στη χώρα θα φτάσει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.  
Για την Επαρχία Αλύκου εκκρεμεί επίσης το δικαστήριο κατά της Επιτροπής Επιστροφής Περιουσιών της Αυλώνας που έδωσε παράνομα στην οικογένεια Xhelili,  λιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις που ανήκουν στο  χωριό Φανάρι.  Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα υπάρχει και στο χωριό Καινούργιο με την ίδια υπηρεσία να δίνει λιβαδικές εκτάσεις του χωριού στις οικογένειες Αngoni και Muça. Απαραίτητη σε αυτόν τον αγώνα είναι και οι συμμετοχή της κοινότητας του κάθε χωριού.